Deze achtstegroepers gaan nu al naar middelbare scholen kijken

Deze achtstegroepers gaan nu al naar middelbare scholen kijken

Het is een belangrijke keuze als je in groep 8 zit: naar welke middelbare school ga je? Misschien ben je daar nog helemaal niet mee bezig. Heel gek is dat niet, want het schooljaar is pas net begonnen. Maar toch organiseren sommige middelbare scholen al open dagen.

Het zou namelijk kunnen dat corona het deze winter weer lastig maakt om open dagen te organiseren. Daarom doen ze het nu alvast. Het Jan Tinbergen College in Roosendaal is een van die scholen.

We hebben de open dag afgelopen jaren online moeten doen. En we vinden het heel fijn dat kinderen nu kunnen zien hoe het hier is. Want dat is hoe je een goede keuze kan maken.
schoolleider

Er zijn niet alleen groep 8'ers op de open dag maar ook kinderen uit groep 7. Die moeten dus nog bijna twee jaar wachten tot ze naar de middelbare school gaan. Is het dan ook goed om al te gaan zoeken naar een school die bij je past? Daar hebben we een stelling over. Laat ons weten wat jij vindt in de reacties!

Je moet vroeg beginnen met het uitzoeken van een middelbare school.

11.267 stemmen

Deze stelling is gesloten

77% 8.747 stemmen

22% 2.520 stemmen

In Roosendaal vinden de meeste kinderen op tijd gaan kijken naar een middelbare school een goed idee.

Als je het op het laatste moment doet, ga je misschien twijfelen en heb je misschien stress.
Wiep
Als je vroeg begint met uitzoeken, kun je ook nog meer informatie uitzoeken, zodat je het zeker weet.
Casper

Een voordeel is volgens sommige kinderen ook dat je de tijd kunt nemen om veel scholen te bekijken, en pas daarna de school te kiezen die het beste bij je past.

Het is wel goed, maar ik zou niet meteen een beslissing nemen. Ik zou gewoon naar veel scholen gaan kijken.
Shaif