Prinses Amalia wordt bedreigd

Prinses Amalia wordt bedreigd: 'Heel moeilijk voor haar'

Prinses Amalia woont niet in Amsterdam en kan 'eigenlijk' niet naar buiten. Dat hebben de koning en koningin gezegd tegen journalisten. De prinses begon in september aan haar studie in Amsterdam en zou toen in een studentenhuis gaan wonen. Maar daar is het niet meer veilig.

Ze woont nu bij haar ouders en kan alleen het huis uit om naar de universiteit te gaan. Koning Willem-Alexander noemt de situatie 'heel zwaar' en zei dat hij trots is op hoe Amalia het doet. Koningin Máxima zei dat het moeilijk is voor het gezin.

Ik word er een beetje emotioneel van. Het is niet leuk om je kind niet blij te zien.
Koningin Máxima

Wie Amalia bedreigt, is niet bekendmaakt. Daar wilde ook premier Mark Rutte niks over zeggen. Hij zegt wel dat er alles aan gedaan wordt om de situatie van de bedreigde prinses Amalia zo kort mogelijk te laten duren.

Eerder werd bekend dat de prinses meer beveiliging heeft gekregen. Criminelen zouden over haar hebben gepraat. Misschien willen ze Amalia ontvoeren, of een aanslag plegen.

Reacties

Wil jij misschien iets vertellen over het nieuws van de bedreiging? Dat kan in de reacties op onze vraag:

Wil jij iets kwijt over het nieuws dat prinses Amalia wordt bedreigd?

Deze stelling is gesloten

Er komen veel reacties op het nieuws over Amalia. Best heftig, vinden ook leerlingen van basisschool de Kubus uit Amersfoort:

Kinderen reageren op het nieuws dat prinses Amalia wordt bedreigd