Bo's geit werd gedood door een wolf: 'Ik was in shock'

Bo's geit werd gedood door een wolf: 'Maakt me heel verdrietig'

Flink schrikken voor Bo uit Fluitenberg. Haar favoriete geit is doodgebeten door een wolf. En daar is ze erg verdrietig over, want het dier leefde al heel lang bij haar familie.

Sinds een paar jaar wonen er weer wolven in Nederland. Dierenorganisaties vinden dat goed nieuws en zijn er blij mee. Maar dat geldt niet voor iedereen. Boeren vinden het niet fijn, omdat wolven soms boerderijdieren aanvallen.

Koegeit

Dat is nu dus ook bij Bo gebeurd. De geit was vroeger van haar opa, maar stond sinds een half jaar op de boerderij van Bo. Ze noemde hem 'Koegeit', omdat hij vaak tussen de koeien stond.

Mijn opa is een half jaar geleden overleden. En die geit was van m'n opa en mij. En dus betekende die veel voor mij.
Bo

Bo's ouders zijn heel boos dat dit zomaar kon gebeuren. Achter hun huis wonen nog meer wolven. Ze horen de dieren soms huilen. Ze zouden eigenlijk de wolf af willen schieten, maar dat mag niet omdat het een bedreigde diersoort is.

Stevige hekken

Dierenorganisaties zeggen dat mensen prima kunnen samenleven met de wolf. Zo moeten boeren bijvoorbeeld stevigere hekken bouwen of stroomdraad aanleggen rondom hun erf. Maar voor veel boeren is dat te duur.

Bo hoopt dat de wolf weggaat of dat er een andere oplossing komt. Want ze is bang dat ook hun andere dieren worden aangevallen.