Nieuwswekker: Wintertijd ingegaan+ Drama bij Halloweenfeest

Goedemorgen! Ook na deze extra lange nacht staat er een nieuwswekker voor je klaar. Met daarin het laatste nieuws en...

Het weer

Er verandert weinig. De zon schijnt en het is erg warm voor de tijd van het jaar.

Dit heb je misschien gemist:

- In Zuid-Korea zijn bij een Halloweenfeest zeker 150 mensen om het leven gekomen. Ook zijn er veel gewonden gevallen. Zo'n 100.000 mensen gingen naar een populaire wijk om Halloween te vieren. In de smalle straatjes kwamen de feestvierders in de verdrukking. Er komt een groot onderzoek naar hoe dit precies heeft kunnen gebeuren.

- Misschien heb je vannacht wel een uur langer geslapen. De Wintertijd is ingegaan en daardoor had je een uur extra. In de volgende video zie je hoe het ook alweer zit.

Hoe zit het ook alweer met de wintertijd?

Dit is vandaag in het nieuws:

- Max Verstappen kan vanavond een record in de Formule 1 halen. Als hij de Grand Prix van Mexico wint, dan pakt hij daarmee zijn veertiende overwinning van het jaar. Dat lukte nog nooit iemand. De race start om 21:00 uur.

- Het is vandaag Nationale IJszwemdag. Bij de sport ijszwemmen wordt er gezwommen in (de naam zegt het al) ijskoud water. Of de organisatoren bij het plannen van de dag rekening hebben gehouden met temperaturen van zo'n 20 graden, is dan ook maar de vraag.

- De kippen van Meike zijn echte filmsterren. Ze spelen namelijk in een film die op Zapp wordt uitgezonden: Katy en de gestolen kippen. Wat juist de kippen van Meike zo geschikt maakt om in een film te spelen, hoor je vanavond in het Jeugdjournaal.

De zus van Meike met een van de acterende kippen

En dan nog even dit:

De 15-jarige Mike is de jongste stuntman van Nederland. Wat 'ie allemaal kan, zie je in deze video.

JJ Jongste stuntman