Nieuwswekker: Koning bij vluchtelingen + Opgesloten in een pretpark

Goedemorgen! Zin in weer een nieuwe dag? We hebben al het nieuws weer voor je verzameld in deze Nieuwswekker. We beginnen zoals altijd met:

Het weer

Het wordt een regenachtige dag met best wel veel wind. Het wordt 15 tot 17 graden.

Dit heb je misschien gemist:

- Vorige week liep er opeens een maaltijdbezorger op het veld tijdens de wedstrijd Volendam-Heerenveen. Het was een grap van YouTuber Divaio. Hij heeft nu een boete gekregen van 2450 euro, want je mag niet zo maar een wedstrijd verstoren. Hij wist al dat hij een boete zou krijgen en kan er wel om lachen.

- 50 landen zeggen tegen China dat het land meer moet doen voor Oeigoeren. Dat is een bevolkingsgroep die veel gediscrimineerd wordt in China. Volgens mensenrechtenorganisaties heeft China zelfs een miljoen Oeigoeren opgesloten zonder goede reden. Die mensen moeten volgens de 50 landen zo snel mogelijk worden vrijgelaten. Nederland is een van de 50 landen.

- In Disneyland in Shanghai hebben bezoekers lang opgesloten gezeten. In de stad waren een aantal coronabesmettingen en daarom moest iedereen testen. Alleen met een test mocht je het pretpark verlaten. De coronaregels in China zijn veel strenger dan in de rest van de wereld.

Het lijkt me leuk om opgesloten te zitten in een pretpark.

14.463 stemmen

Deze stelling is gesloten

43% 6.309 stemmen

56% 8.154 stemmen

Dit is vandaag in het nieuws:

- Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn de komende drie dagen in Griekenland. Niet voor vakantie, maar ze zijn op staatsbezoek. Vandaag gaan ze naar een concert van vluchtelingenkinderen die in opvangkampen in Griekenland wonen.

- Ajax speelt vanavond de laatste wedstrijd in de Champions League tegen Rangers FC. De volgende ronde van de Champions League kan Ajax niet meer halen, maar de club kan nog wel door naar de Europa League. Dat is het tweede toernooi van Europa. Ajax mag dan niet met veel goals verliezen.

- De 19-jarige Bens uit Almere werd in één klap beroemd nadat hij door een bekende TikTokker uit Canada werd gevraagd om samen een liedje te maken. Dat deed hij en het is een grote hit geworden. Het nummer staat zelfs in de Amerikaanse hitlijsten. Wij gaan vandaag bij Bens langs.

Luister het nummer alvast hieronder:

Connor Price x Bens - SPINNIN (Official video)

En dan nog even dit...

- In China rende een struisvogel over de snelweg. Maar het dier stopte wel netjes voor het rode licht!

Struisvogel ontsnapt (maar stopt wel voor een rood stoplicht)