Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Haaland of Halland? Zweeds toeristenbureau is spelfout zat

Ze hebben niks met elkaar te maken, maar toch is er online wat verwarring over: Haaland of Halland? De een is een Noorse topvoetballer bij Manchester City en de ander is een Zweedse regio met mooie stranden.

Spelfout

Een spelfout is bij deze woorden snel gemaakt en dat gebeurt dus ook: als je de regio op internet opzoekt, krijg je vooral informatie en foto's van de voetballer Erling Haaland te zien. Een Zweeds toeristenbureau uit de regio is daar nu helemaal klaar mee. De regio is bang dat ze vergeten worden.

Het zou de schuld zijn van journalisten en voetbalfans die de naam van de voetballer vaak verkeerd schrijven. Daardoor zouden zoekmachines zoals Google in de war raken. Dus nog even voor de duidelijkheid: de regio heet Halland en de voetballer heet Haaland.

Wordt jouw naam wel eens verkeerd geschreven? Reageer op de stelling!

1543
Het is irritant als mensen je naam fout schrijven.
Eens82.6%
Oneens17.4%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Dat er veel naar de topvoetballer gezocht wordt online is niet zo gek. Hij is een van de beste voetballers van dit moment en maakt het ene na het andere doelpunt. We maakten er eerder deze video over:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.