Grootste jackpot ooit: Wint iemand 1,6 miljard euro?

Grootste jackpot ooit: Wint iemand 1,6 miljard euro?

Wint er iemand dit weekend 1,6 miljard euro? Dat zou zomaar kunnen, want in de Verenigde Staten kan de grootste jackpot ooit vallen.

De hoofdprijs van 1.600.000.000 euro is een paar miljoen euro meer dan het vorige jackpotrecord van 1,59 miljard uit 2016. Toen moest de prijs wel onder drie winnaars verdeeld worden.

Kleine kans

Vanwege de hoge jackpot kopen heel veel Amerikanen een lot. Sommigen zouden zelfs naar een andere staat rijden om daar een lot te kopen.

De eerstvolgende trekking van de loterij is vanavond, maar het is nog niet zeker dat de hoofdprijs dan ook gaat vallen. Daarvoor moet iemand de juiste zes getallen raden en dat is al 39 trekkingen niet gebeurd.

Wat zou jij doen met 1,6 miljard euro?

Deze stelling is gesloten

Mensen met een lot hebben al eerder moeten kiezen wat er met het prijzengeld moet gebeuren: of je krijgt het geld verspreid over een periode van dertig jaar of je krijgt alles in een keer.

Bij de laatste optie hou je wel minder geld van de hoofdprijs over. Je moet er veel belasting over betalen, dat geld gaat dus naar de overheid. Maar de winnaar krijgt dan nog altijd zo'n 500 miljoen euro op zijn rekening gestort.