Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dit zijn de finalisten van de Kindervredesprijs

Drie kinderen maken dit jaar kans op de Kindervredesprijs. Dat is een internationale prijs voor kinderen tussen de 12 en 18 jaar die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor kinderrechten en de situatie van kwetsbare kinderen. De genomineerden zijn:

Shivansh (16) uit India

Shivansh wil dat ook dove kinderen in India naar school kunnen. Kinderen die doof zijn kunnen moeilijk communiceren met horende mensen. Daardoor kunnen ze in India niet naar school.

Shivansh heeft daarom een computerprogramma bedacht voor doven en horenden om met elkaar te praten. Dat programma wordt al op verschillende scholen gebruikt.

Rena (16) uit Japan

Rena wil dat volwassenen in haar land meer naar kinderen gaan luisteren.

Er is iets heel erg mis. Als kind in mijn land heb je geen stem.

Rena

Zij wil ervoor zorgen dat dit verandert en dat kinderen in Japan mee mogen beslissen over belangrijke dingen.

Autumn (18) uit Canada

Autumn hoort bij een volk dat al duizenden jaren in Canada woont en niet altijd goed wordt behandeld. Zij wil dat dit verandert en wil gelijke rechten voor de oorspronkelijke inwoners van Canada.

Ook strijdt Autumn voor schoon drinkwater. Het gebeurt namelijk wel eens dat bedrijven het drinkwater vervuilen door er afval in te lozen.

Winnaar?

Op 14 november wordt in Den Haag bekend gemaakt wie de Kindervredesprijs 2022 wint. De winnaar gaat naar huis met 100.000 euro. De helft van het geld gaat naar zijn of haar goede doel en de andere helft gaat naar andere goede doelen.

Bekijk ook