Dit is waarom de tussentijdse verkiezingen in Amerika belangrijk zijn

Dit is waarom de tussentijdse verkiezingen in Amerika belangrijk zijn

Het zou kunnen dat de Amerikaanse president Joe Biden vanmorgen zenuwachtig uit bed stapte. Er zijn namelijk belangrijke verkiezingen in de Verenigde Staten en hij hoopt natuurlijk dat zijn partij gaat winnen.

Geen nieuwe president

Deze verkiezingen heten de mid-terms dat is Engels voor tussentijdse verkiezingen. Daarbij wordt niet gestemd voor een nieuwe president, maar voor de Amerikaanse Eerste en Tweede Kamer. Zij controleren de president en keuren wetten goed of af.

Op dit moment heeft de Democratische partij van president Joe Biden de meeste stemmen. De Republikeinen zijn in de minderheid. De president kan daardoor veel van zijn plannen uitvoeren. Maar dat kan dus veranderen.

Een spannende dag dus in Amerika, maar de verkiezingen zijn ook best belangrijk voor Nederland. Dat komt omdat Amerika een machtig land is.

Tijdens belangrijke vergaderingen tussen wereldleiders is hun stem vaak extra belangrijk. Daarom wil ook Nederland weten wat daar allemaal gebeurt.

Donald Trump

Ook gaat het tijdens deze verkiezingen veel over oud-president Donald Trump. Hij wil natuurlijk dat de Republikeinen deze tussentijdse verkiezingen gaat winnen. Om zoveel mogelijk mensen te overtuigen, reist hij het hele land door en geeft hij toespraken.

In een van die toespraken zei Trump iets waardoor veel mensen denken dat hij over twee jaar mee gaat doen aan de presidentsverkiezingen. Hij wil waarschijnlijk dus opnieuw de leider worden van Amerika.

Trump wil waarschijnlijk opnieuw president worden