Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Hiep hiep: Amerikaanse president Biden wordt 80

Hiep, hiep, hoera! De Amerikaanse president Joe Biden blaast vandaag 80 kaarsjes uit. Best oud toch, 80 jaar? Sommige Amerikanen vinden van wel. Maar voor andere is het geen probleem dat hun president al 80 is.

Als hij nog gezond is, is het prima.

Amerikaan

Nooit eerder was een Amerikaanse president zo oud terwijl diegene nog in het Witte Huis werkt. De oudste tot nu toe was Ronald Reagan. Die was nog net geen 78 toen hij stopte als president.

De Russische president Vladimir Poetin is pasgeleden 70 jaar geworden. En de Chinese leider Xi Jinping wordt volgend jaar 70.

Joe Biden is de oudste president van de VS ooit. Maar niet de oudste huidige leider ter wereld. Dat is Paul Biya, de president van het Afrikaanse land Kameroen. Hij is 89 jaar.

Vind jij het belangrijk hoe oud de leider van een land is? Laat het ons weten in de reacties!

631
80 jaar is te oud om leider van een land te zijn.
Favoriet maken

In Europa zijn veel leiders trouwens een stuk jonger. De Franse president Macron is 44 en premier Meloni van Italië is 45. In Finland is premier Marin deze week 37 geworden. En de Britse premier Sunak is 42.

Mark Rutte is al 12 jaar premier, maar hij is toch 'pas' 55.