Toch geen regenboogband tijdens WK, anders gele kaart

Nederland en zes andere landen gaan geen regenboogband dragen tijdens het WK in Qatar. De wereldvoetbalbond FIFA heeft namelijk aangegeven dat de aanvoerder een gele kaart zal krijgen bij het dragen van de band.

Op de band staat een regenboog en de tekst 'One Love'. Dat staat voor liefde voor iedereen. Landen die de band dragen willen laten zien dat ze tegen discriminatie zijn.

In Qatar, waar het WK is, hebben vrouwen minder rechten en kunnen homo's een gevangenisstraf krijgen. De landen willen laten zien dat ze het daar niet mee eens zijn.

Voetbalbond KNVB vindt het jammer dat deze beslissing is genomen.

Wij staan nog steeds achter de regenboogband, maar het belangrijkste op het WK is de wedstrijden winnen. Dan wil je niet dat de aanvoerder de wedstrijd begint met het krijgen van een gele kaart.

KNVB

Virgil van Dijk zal vanmiddag tijdens de wedstrijd tegen Senegal een andere aanvoerdersband dragen.

Eredivisie

Eerder werd al besloten dat de aanvoerders van voetbalclubs in de eredivisie niet meer gaan voetballen met een regenboogband om hun arm. Er was namelijk veel gedoe over.

De aanvoerders van Feyenoord en Excelsior wilden de band niet dragen. Ze vonden de actie niet passen bij hun geloof. Daarover maakten wij eerder deze video:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook