Pro Shots

Nieuwswekker: Kindervragenuur + Oekraïners weg uit hun huis

Goedemorgen! Ook op deze dinsdag staat er een verse Nieuwswekker voor je klaar. En die begint zoals altijd met...

Het weer

Het is vandaag bewolkt en in het zuiden van het land gaat het regenen. Het kan tussen de 6 en 8 graden worden.

Dit heb je misschien gemist:

- De Nederlandse kinderserie Kabam! heeft een grote prijs gewonnen: een International Emmy Award. Dat is een prijs voor de beste tv-programma's die buiten de Verenigde Staten zijn gemaakt. De serie gaat over de klas van meester Mo en over dingen waar de leerlingen bang voor zijn.

- Mensen die in de verwoeste steden in Zuid-Oekraïne wonen, moeten weg uit hun huis. Het is namelijk winter en doordat veel huizen kapotgemaakt zijn kunnen veel mensen hun huis niet warmhouden.

Het wordt zo koud dat de Wereldgezondheidsorganisatie bang is dat veel Oekraïners de winter niet overleven.

- Keeper Andries Noppert was de grote held van de wedstrijd gisteren tegen Senegal. Hij liet geen enkele bal het doel in, en dat terwijl het zijn eerste wedstrijd in het Nederlands elftal was.

Iets voor het eerst doen is heel spannend.

10.884 stemmen

Deze stelling is gesloten

83% 9.064 stemmen

16% 1.820 stemmen

Dit is er vandaag in het nieuws:

- Er zijn weer een hoop WK-voetbalwedstrijden te kijken vandaag. Om 11.00 speelt Argentinië tegen Saudi-Arabië. Verder neemt Denemarken het op tegen Tunesië en je kan ook nog kijken naar Mexico-Polen.

De laatste wedstrijd van de dag is om 20.00 uur: dan is het duel tussen de huidige kampioen Frankrijk en Australië.

- Vandaag zit de Tweede Kamer in Den Haag niet vol met politici maar met kinderen. Vanmiddag is namelijk het Kindervragenuur. Dan mogen kinderen vragen stellen aan premier Rutte en andere politici. Alle kinderen die in groep 7 en 8 zitten konden een vraag insturen.

En dan nog even dit...

Niet alleen Oranjefans in Nederland kijken naar het WK. Er zijn ook fans helemaal naar Qatar gereisd om de wedstrijden van dichtbij mee te maken.

Oranjefans in Qatar: 'Bijzonder dat we hier zijn'