Nieuwswekker: België wint + Kinderen worden ziek van school

Nieuwswekker: België wint + Kinderen worden ziek van school

NOS Jeugdjournaal

Nieuwswekker: België wint + Silvijn werd ziek van school

Goedemorgen! Vandaag is een grote feestdag in de Verenigde Staten en de voetbalclub die de meeste kans zou maken om het WK te winnen komt voor het eerst in actie. Maar we beginnen natuurlijk met het weer.

Het weer

In de ochtend gaat het op sommige plekken regenen, maar daarna wordt het overal droog en zonnig. Vanavond kan het weer gaan regenen.

Het weer van donderdag 24 november

Dit heb je misschien gemist:

- België heeft op het WK voetbal gewonnen met 1-0 van Canada. Michy Batshuayi maakte het doelpunt in de eerste helft. Bij de wedstrijd zat ook een Belgische minister op de tribune. Zij droeg een One Love-armband, en ging naar de baas van voetbalbond FIFA om de band te laten zien:

Verschillende landen hebben dit WK al gezegd dat ze het niet eens zijn met sommige regels. Het Duitse elftal protesteerde gisteren door hun hand voor hun mond te houden. Onze stelling heeft vandaag met dit onderwerp te maken. Hieronder kan je laten weten wat jij vindt:

Het is belangrijk dat je altijd je mening geeft.

9.895 stemmen

Deze stelling is gesloten

77% 7.649 stemmen

22% 2.246 stemmen

Dit is er vandaag in het nieuws:

- En we blijven nog even bij het WK, want ook vandaag zijn er weer vier wedstrijden. Brazilië komt vandaag voor het eerst in actie. Volgens veel voetbaldeskundigen maakt dat land de grootste kans om dit keer wereldkampioen te worden.

- In de Verenigde Staten wordt Thanksgiving gevierd. Het is één van de grootste feesten in Amerika. Het is een dag waarop mensen nadenken over waar ze dankbaar voor zijn. Op die dag worden ook veel kalkoenen gegeten.

- Wist je dat 15.000 kinderen in Nederland niet naar school gaan? Dat komt doordat ze het daar niet fijn vinden. Silvijn van 11 zegt dat hij ziek werd door naar school te gaan. Hij stopte met groep 8 en krijgt nu op een andere manier les. Een politicus bedacht een plan om ervoor te zorgen dat die kinderen wel naar school blijven gaan. In het Jeugdjournaal hoor je er vandaag meer over.

En dan nog even dit...

Wat krijg je als je een auto en een pizza samenvoegt? Nou, dit!

Mannen maken een auto van pizza