Veel kinderen vinden steun bij een knuffel: 'Het is mijn beste vriend'

Veel kinderen vinden steun bij een knuffel: 'Het is mijn beste vriend'

Het Britse koningshuis heeft veel knuffels aan een goed doel gegeven. Ze gaan naar kinderen die het moeilijk hebben. Om ze zo wat op te vrolijken. Veel kinderen in Nederland begrijpen dit wel. Knuffels geven hen namelijk ook veel steun.

Jack mijn knuffel is heel speciaal voor me. Alsof het m'n beste vriend is.

Het gaat in Engeland om duizenden Paddington-knuffels. De beren waren achtergelaten bij Britse koninklijke gebouwen om de overleden koningin Elizabeth te herdenken.

Beertje Paddington

Dat er zoveel knuffels van beertje Paddington achtergelaten zijn is niet zomaar. Het komt door een video die in juni online kwam. Daarin zag je koningin Elizabeth een kopje thee drinken met beertje Paddington. In juni was er nog groot feest, omdat koningin Elizabeth toen 70 jaar koningin was.

Na het overlijden van de koningin postte beertje Paddington op Twitter: 'Bedankt mevrouw, voor alles!'.

Steun

De knuffels zijn schoongemaakt en naar een huis gebracht waar kinderen wonen die het moeilijk hebben. Om ze zo wat extra steun te geven.

We hebben er een stelling over.

Een knuffeldier geeft mij steun.

9.754 stemmen

Deze stelling is gesloten

82% 8.056 stemmen

17% 1.698 stemmen

Veel kinderen hebben daarop gereageerd en zijn het eens met de stelling. Ook de kinderen van groep 7 van de Koningin Wilhelmina-school in Overveen. Zij knuffelen nog regelmatig met hun knuffels. Je ziet het in de video hierboven.