Nieuwswekker: Sinterklaas-surprises + Blote billen op het strand

Goedemorgen! Heb je een leuk weekend gepland? Het is weer tijd om het laatste nieuws voor je op een rijtje te zetten.

Het weer

De dag begint met zon, maar later komt er meer bewolking. Het blijft wel droog en het wordt zo'n 9 of 10 graden.

Dit heb je misschien gemist:

- In de Golf van Mexico is iemand na 24 uur uit zee gered. De man uit de Verenigde Staten was de avond ervoor van een cruiseschip gevallen. De kustwacht zette boten en helikopters in om hem te vinden. De man was onderkoeld, maar de reddingswerkers noemen het een wonder dat iemand na zo'n lange tijd in zee nog leeft.

- Zo'n 2500 mensen hebben in Australië in hun blootje geposeerd voor een fotograaf. Die wil met de foto's aandacht vragen voor huidkanker. Ieder jaar overlijden in Australië meer dan 2000 mensen aan die ziekte.

De groep naakte mensen moest op de zij liggen met hun billen naar de camera. Voor een andere foto stonden ze met hun armen wijd richting de zee.

Dit is er vandaag in het nieuws:

- Misschien ben jij ook al bezig geweest met karton, papier en lijm. Veel kinderen uit groep 7 en 8 zijn namelijk druk met hun surprises. In Delft krijgen kinderen vandaag hulp van wetenschappers en techniekstudenten om een spectaculaire surprise in elkaar te zetten. Je ziet de creaties vanavond in het Jeugdjournaal!

Maak jij een Sinterklaas-surprise?

8.381 stemmen

Deze stelling is gesloten

69% 5.840 stemmen

30% 2.541 stemmen

- Het is precies honderd jaar geleden dat het graf van de Egyptische farao Toetanchamon werd ontdekt. Hij was 9 jaar oud toen hij duizenden jaren geleden de koning van Egypte werd en hij stierf al op 19-jarige leeftijd. Het ontdekte graf was een van de belangrijkste vondsten van archeologen, want er lagen veel spullen in van het oude Egypte.

Onderzoekers hebben het graf jarenlang onderzocht. Ze waren op zoek naar een geheime kamer, maar die bleek er niet te zijn:

Toch geen geheime kamer in graf Egyptische farao

- De 10-jarige Siem is deze week verrast met een lintje, omdat hij zijn buurman en buurvrouw elke dag helpt. Ze kunnen namelijk niet alles meer zelf. Hij doet klusjes op hun paardenbedrijf, haalt boodschappen voor ze en helpt met de zorg voor de buurman, omdat hij long covid heeft. Dat betekent dat hij al lang last heeft van corona. Siem vertelt er vanavond over in het Jeugdjournaal.

En dan nog even dit...

Zie ik nou dubbel? Nee hoor! Dit is de dubbelganger van de Braziliaanse voetballer Neymar:

Deze man lijkt heel erg op de Braziliaanse sterspeler Neymar