Nieuwswekker: Onrust na winst Marokko + Vliegtuig in elektriciteitskabels

Goedemorgen! Hopelijk heb je goed geslapen, want de nieuwe schoolweek is weer begonnen. Met deze Nieuwswekker begin je jouw dag in ieder geval goed.

Het weer

Trek een warme jas aan als je naar buiten gaat. Het wordt namelijk zo'n 8 graden en op veel plekken gaat het ook regenen.

Dit heb je misschien gemist:

- Op verschillende plekken in Nederland zijn er rellen uitgebroken na de WK-wedstrijd tussen België en Marokko. Marokko won met 2-0, en daarom gingen veel supporters feestend de straat op. In Rotterdam, Den Haag en Amsterdam liep dit uit de hand. De politie moest ingrijpen en er zijn verschillende mensen aangehouden.

- In Amerika is een klein vliegtuigje vast komen te zitten in elektriciteitskabels. De twee passagiers konden pas uren laten worden gered. Hoe het kon gebeuren is nog niet duidelijk. Door het ongeluk kwamen zo'n 80.000 mensen in de buurt zonder stroom te zitten. Ook blijven de scholen maandag de hele dag gesloten.

Het vliegtuigje in de stroomdraden

- Steeds meer mensen in Nederland hebben hulp nodig om voedsel te kunnen betalen. Dat komt omdat alles steeds duurder wordt. Hulporganisatie het Rode Kruis probeert deze mensen te helpen met boodschappenkaarten. Die kunnen mensen inleveren bij supermarkten voor korting.

Dit is vandaag in het nieuws:

- 1-0-0-1 Nights, Arabian Nights. It's a journey of a lifetime... Ken je dat nummer? Het liedje van de band Ch!pz gaat op TikTok helemaal viral en staat op nummer 1 in verschillende landen. Maar het liedje is niet nieuw. Het is al meer dan 15 jaar geleden uitgekomen.

CH!PZ - 1001 Arabian Nights

Vind jij het leuk als oude muziek weer populair wordt? Reageer op onze stelling!

Het is leuk als oude muziek weer populair wordt.

11.046 stemmen

Deze stelling is gesloten

79% 8.762 stemmen

20% 2.284 stemmen

- Boeven moeten zich schrap zetten voor een boel nieuwe speurders. Politiehond Deya heeft dit weekend namelijk niet 1, niet 2, maar wel 18 (!) puppy's gekregen. Dat zijn een boel politie-puppy's!

En dan nog even dit

In de Thaise stad Lopburi wordt een feestje gevierd om apen te bedanken. De apen krijgen zelfs een echt feestmaal.

Apen smullen van feestmaal tijdens apen-festival