Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Voetbal tegen soccer! Hoe goed is Oranje-tegenstander de VS?

Wordt het huilen of juichen? Nu de groepsfase van het WK voorbij is, betekent verliezen dat je ook meteen uitgeschakeld bent. En dus is de opdracht voor Oranje simpel: winnen van de Verenigde Staten.

Nederland en de VS spelen zaterdag om 16:00 uur tegen elkaar. De winnaar gaat door naar de kwartfinale.

Spion van Oranje

Voor welke spelers moet Oranje voor oppassen? En wat kunnen we verder van de VS verwachten? Tijdens het WK duikt onze 'Spion van Oranje' Lucas in de tegenstanders van het Nederlands elftal en praat je helemaal bij!

Land: Verenigde Staten

FIFA-ranking: 16

Bijnaam: Sterren en strepen, dat verwijst naar de Amerikaanse vlag.

Beste speler: Christian Pulisic. Aanvaller van Chelsea. Door een blessure is het nog niet zeker of hij tegen Nederland kan spelen.

Over het team: De Amerikaanse voetballers hebben veel energie en kunnen blijven rennen. Misschien komt dat door hun leeftijd. Ze zijn een van de jongste teams van het WK.

Het land: Als de Amerikanen over Football praten, hebben ze het over American Football. Dat is alleen een hele andere sport. De bal is een soort ei en die mag je ook met je handen aanraken. Daarom hebben ze een andere naam voor 'ons' voetbal: soccer.

ANP