Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Brug dicht in Zoetermeer vanwege instortingsgevaar

In Zoetermeer is een brug afgesloten vanwege instortingsgevaar. Onderzoekers ontdekten dat de brug te zwaar is voor de steunpilaren die alles omhoog houden. Mogelijk zitten er scheuren in en is de brug niet veilig.

De brug gaat over een snelweg en wordt gebruikt door voetgangers en fietsers. Zij moeten nu ver omreizen om aan de andere kant te komen. Bij de brug ligt een treinstation. Ook daar kan je niet meer komen. De snelweg is nog wel open.

Gemeente Zoetermeer
@gemZoetermeer
Let op: Met ingang van vrijdag 2 december 2022 om 20.00 uur is de Nelson Mandelabrug in Zoetermeer afgesloten. Deze beperking is per direct ingesteld uit oogpunt van veiligheid, na uitgebreid onderzoek. Gebruikers van de brug worden omgeleid.    Lees meer: https://t.co/nQxN7Oiqyz
2 maanden geleden

Hoe groot de kans is dat de brug instort, kan de gemeente nog niet zeggen. Dat wordt nu onderzocht. Als het heel gevaarlijk blijkt te zijn, kan mogelijk ook de snelweg worden afgesloten.

Omroep West