Woehoe! Oranje door naar de kwartfinale van het WK

Spelers en fans van Oranje mogen opnieuw juichen, want Nederland is door naar de kwartfinale op het WK voetbal in Qatar. De ploeg was sterker dan de Verenigde Staten en won met 3-1 na doelpunten van Memphis, Blind en Dumfries.

Veel kansen

De eerste kans van Oranje was direct raak. Na een lange aanval met maar liefst 20 passes kon Memphis met een voorzet van Dumfries scoren in de tiende minuut. Daarna kreeg Nederland nog meer kansen. En die werden ook benut, want net voor rust maakte Daley Blind de 2-0.

bldin

En het hield niet op, want in de tachtigste minuut sloeg Oranje opnieuw toe en maakte Denzel Dumfries het derde doelpunt.

Volgende tegenstander?

Nederland speelt de kwart finale aanstaande vrijdagavond tegen Argentinië of Australië. Wie van de twee het wordt weten we na de wedstrijd die vanavond wordt gespeeld om 20:00 uur.

In Nederland werd er weer veel gekeken naar de wedstrijd. Joanke keek mee op voetbalclub Zeelandia in Middelburg: