Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Geldproblemen bij speeltuinen: 'Straks kunnen we niet meer spelen'

Het gaat er al een tijdje veel over: de prijzen van gas en elektriciteit zijn flink omhoog gegaan. Dat merken mensen niet alleen thuis, op school of bij sportclubs, maar ook bij grote speeltuinen. De geldproblemen zijn bij sommige speeltuinen zelfs zo groot, dat ze mogelijk dicht moeten.

Het gaat om speeltuinen waar ook een buurthuis bij staat. In die buurthuizen zijn elektriciteit en gas nodig. Bijvoorbeeld om de lampen te laten branden en de ruimte te verwarmen.

Jammer

Ook bij speeltuin Robinia in Enschede hebben ze zo'n buurthuis, waar van alles te doen is. Zo wordt er vaak geknutseld en gedanst. Kinderen die er vaak komen zouden het erg jammer vinden als de speeltuin moet sluiten.

Het is zo fijn om hier te zijn.

Lee

Jantje Beton, een organisatie die veel weet over dit soort speeltuinen, maakt zich zorgen over deze plekken. De organisatie hoopte dat er geld zou komen van de regering voor de speeltuinen, maar politici hebben laten weten dat er waarschijnlijk geen extra geld voor wordt vrijgemaakt.

Over dit onderwerp hebben we ook een stelling. Vind jij dat er geld moet gaan naar speeltuinen? Reageren kan hieronder!

483
Speeltuinen moeten open blijven, ook als dat veel geld kost.
Eens81.2%
Oneens18.8%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken