Nieuwswekker: Sinterklaas + Een zoen van Van Gaal

Goedemorgen! Op deze frisse zondagochtend staat er een hartverwarmende Nieuwswekker voor je klaar.

Het weer

Het blijft vandaag droog en koud. Veel warmer dan 2 graden wordt het op de meeste plekken niet. We hebben daarom een saaie weerkaart voor je, met alleen maar wolken.

NOS

Dit heb je misschien gemist:

- In het land El Salvador heeft de politie een hele stad afgesloten. 300.000 inwoners mogen er niet in of uit. De politie doet er een groot onderzoek naar criminelen. Zo'n 10.000 agenten en militairen zoeken in de stad naar mensen die in drugs handelen. Dat is een groot probleem in het land.

- Argentinië wordt de volgende tegenstander van Oranje. Het team van Lionel Messi won ginsteren met 2-1 van Australië. Check hier de samenvatting van de spannende wedstrijd:

De kwartfinale is aanstaande vrijdag. Denk jij dat Nederland kans maakt? Reageer op de stelling:

914
Nederland gaat ook van Argentinië winnen.
Eens63.8%
Oneens36.2%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Dit is vandaag in het nieuws:

- Het WK voetbal gaat vandaag natuurlijk ook door! Om 16:00 speelt wereldkampioen Frankrijk tegen Polen en om 20:00 begint de wedstrijd Engeland - Senegal. De winnaars spelen tegen elkaar in de kwartfinale.

- Veel kinderen vieren dit weekend Sinterklaas? Milou gaat langs bij een gezinshuis. Dat is een plek waar kinderen die niet bij hun ouders kunnen blijven, samen wonen. Hoe ze daar Sinterklaas vieren, zie je vanavond in het Jeugdjournaal.

- Goochelaar en illusionist Hans Klok snijdt mensen door midden, laat ze verdwijnen, en vervolgens weer helemaal heel verschijnen. Daar wilde verslaggever Annabelle natuurlijk alles van weten en daarom zocht ze hem op. Het betoverende interview zie je vanmiddag al op onze site en in de app.

NOS

En dan nog even dit:

Louis van Gaal is heel trots op speler Denzel Dumfries. Zo trots dat dit gebeurde: