Nieuwswekker: Sint op school + Duizenden zeehonden gevonden

Goedemorgen op deze winterse maandag. Pak je ontbijt er lekker bij. Wij praten je bij over het laatste nieuws in deze Nieuwswekker!

Het weer

Woon je in de Limburgse heuvels? Kijk dan maar naar buiten. Grote kans dat er een laagje sneeuw ligt! Het gaat in het zuiden de hele dag sneeuwen en het blijft waarschijnlijk ook liggen. In de rest van het land valt vandaag af en toe een kleine bui.

NOS

Dit heb je misschien gemist:

- Engeland heeft gisteravond met 3-0 gewonnen van Senegal op het WK voetbal. Engeland gaat dus door naar de kwartfinales. Dat wordt een spannende wedstrijd, want Engeland speelt dan tegen Frankrijk. En dat land werd bij het vorige WK wereldkampioen.

- In Rusland zijn er 2500 dode zeehonden gevonden langs de kust. Het is niet duidelijk hoe de dieren zijn omgekomen. Daar wordt onderzoek naar gedaan. Al lijkt het er op dat het niet om een ongeluk gaat. Het gebeurt namelijk vaker dat zeehonden in grote groepen dood worden gevonden.

Een van de aangespoelde dode dieren
AP

- Het was een drukke avond voor de brandweer. Op meerdere plekken moesten ze grote branden blussen. In Eindhoven brak er brand uit in een flat waar veel ouderen wonen. En in Nijmegen was brand in een appartementencomplex. Ook in Utrecht was brand, dit was bij een restaurant. Gelukkig raakte er niemand gewond.

De brand in Nijmegen
Persbureau Heitink

Dit is vandaag in het nieuws:

- Op veel scholen vieren kinderen vandaag Sinterklaas, vaak met gedichten en surprises. Verslaggever Sil gaat vandaag naar een school in Gorinchem om te kijken hoe ze het daar vieren.

We hebben er ook een stelling over. Laat weten wat je vindt.

704
De surprise is belangrijker dan het cadeau.
Eens62.7%
Oneens37.3%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

- Een bijzonder cadeau voor kinderen op meer dan duizend scholen in Oekraïne. Ze hebben vijf miljoen krokus- en tulpenbollen gekregen. Het is een geschenk van een Oekraïense bloemenbollenhandelaar die al heel lang in Nederland woont. De kinderen hopen dat de oorlog voorbij is op het moment dat de bloemen volgend jaar uitkomen.

Ondanks de sneeuw kunnen kinderen de bollen goed in de grond stoppen
NOS

Dit is vandaag in het nieuws:

In Nederland wordt Sinterklaas geholpen door Piet, maar in Oostenrijk heeft hij hele andere helpers. En die zijn best eng:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.