Nieuwswekker: Dansjes op WK + Virtuele YouTubers

Goedemorgen! Sinterklaas is weer het land uit, maar gelukkig heeft hij deze Nieuwswekker niet meegenomen.

Het weer

Het is even wat minder koud. Het wordt zo'n 5 tot 8 graden en de zon komt zelfs af en toe kijken.

NOS

Dit heb je misschien gemist:

- Brazilië won gisteravond met 4-1 van Zuid-Korea en gaat door naar de kwartfinale van het WK voetbal. Bij elk doelpunt deden de Braziliaanse voetballers een dansje. Ze konden dus lekker veel dansen! In de volgende ronde speelt Brazilië tegen Kroatië.

Bekijk de samenvatting van de wedstrijd (en de dansjes) hieronder:

- Er zijn problemen met het regelen van onderwijs voor kinderen van asielzoekers die in de noodopvang zitten. Binnen drie maanden moeten zij naar school. Maar dat lukt vaak niet. Veel klassen zitten namelijk hartstikke vol, omdat er ook gevluchte kinderen uit Oekraïne les moeten krijgen.

- Honderden daklozen in grote steden hebben vanwege de kou afgelopen weekend geslapen in een winteropvang. Die opvang gaat open als het extra koud is. Zo hoeft niemand in de kou buiten te slapen.

- In Colombia was een grote aardverschuiving. Een bus en andere voertuigen kwamen onder de modder. Er zijn in ieder geval 34 mensen omgekomen. De aardverschuiving ontstond na heel veel regen. In Colombia is nu namelijk regenseizoen.

Een deel van een berg kwam naar beneden
AFP

Dit is vandaag in het nieuws:

- Weet jij wat een VTuber is? Het is een virtuele YouTuber, een soort tekenfilmfiguur of avatar die kan bewegen en praten. YouTuber Kwebbelkop is de eerste in Nederland die er eentje heeft gemaakt: Bloo. Hoe dat precies werkt, zie je vanavond in het Jeugdjournaal.

Lijkt het jou net zo leuk om een virtuele YouTuber te volgen? Reageer op onze stelling!

753
Een avatar volgen is net zo leuk als een echte YouTuber.
Eens26.7%
Oneens73.3%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

- Het is een spannende dag voor fans van het Marokkaanse voetbalteam. Vanmiddag om 16:00 uur spelen ze tegen Spanje de achtste finale op het WK. De kwartfinale halen lukte Marokko nog nooit. Lukt dat nu wel?

- Elk jaar bezoeken honderdduizenden toeristen de molens van Kinderdijk. En vandaag is het tijd voor een feestje. Kinderdijk staat namelijk 25 jaar op de werelderfgoedlijst. Dat is een lijst met allemaal belangrijke gebouwen en plaatsen die beschermd moeten worden. Om dit te vieren, mag iedereen de plek gratis bezoeken.

En dan nog even dit:

Kamelen-races zijn enorm populair in Qatar. Vroeger zaten er jonge, lichte kinderen op de dieren. Maar tegenwoordig zijn ze vervangen door robots. Hoe dat eruit ziet, zie je hier:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.