Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kwebbelkop heeft een virtueel karakter, hij heet Bloo

Weet jij wat een VTuber is? Het is een virtuele YouTuber, een soort tekenfilmfiguur of avatar die kan bewegen en praten. YouTuber Kwebbelkop heeft er eentje gemaakt: Bloo.

Jordi van den Bussche, beter bekend als 'Kwebbelkop' is de grootste YouTuber van Nederland. Dat is niet voor niets, want meer dan 10 jaar lang maakte hij elke dag een video.

Overspannen

Dat werd hem allemaal te veel. Hij raakte overspannen. Daarom heeft hij voor zijn fans iets nieuws bedacht. Namelijk een virtuele YouTuber genaamd Bloo. Bloo heeft zijn eigen kanaal en kan bestuurd worden door verschillende mensen.

Dan zou ik iemand anders soms video's kunnen laten maken. Dan kan ik toch nog een YouTube-kanaal hebben en video's maken. Maar dan zou de business mij niet altijd nodig hebben.

Kwebbelkop

Zo krijgen de fans van Kwebbelkop dus toch bijna elke dag een video, en kan Kwebbelkop het een stukje rustiger aan doen.

Stelling

Vind jij het net zo leuk om een virtuele YouTuber te volgen als een 'echte' YouTuber? Reageer op onze stelling!

753
Een avatar volgen is net zo leuk als een echte YouTuber.
Eens26.7%
Oneens73.3%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook