Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Grote vergadering over planten en dieren op aarde begonnen

Hoe gaan we ervoor zorgen dat planten en dieren niet uitsterven? Daar praten 196 landen samen over in Canada. Ze zijn bij elkaar voor een enorme vergadering over de biodiversiteit, die bijna twee weken duurt.

Onderzoekers maken zich namelijk best wel zorgen over de planten en dieren op aarde. Dat noem je ook wel biodiversiteit. Veel plant- en diersoorten worden namelijk met uitsterven bedreigd.

Belangrijk

Ook onder de grond gaat het niet goed. Want je ziet het misschien niet direct, maar daar leven allerlei schimmels, planten en insecten. Die zijn hartstikke belangrijk, volgens bioloog Sam Reitsma.

Ze hebben allemaal hun eigen functie en rol in de bodem. Waar bovengronds leven uiteindelijk afhankelijk van is, want de bodem vormt de basis van ons bestaan.

Sam Reitsma

Daarom vinden klimaatwetenschappers het belangrijk dat er goede afspraken worden gemaakt over planten en dieren tijdens de vergadering.

Bekijk ook