Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Gokbedrijven maakten verboden reclame tijdens het WK

Gokbedrijven hebben in de aanloop naar het WK de reclameregels overtreden. Het gebeurde op een populaire website waar je sportuitslagen kan voorspellen zonder daar geld voor in te zetten. Die site stond helemaal vol met reclames voor gokken met geld en dat is verboden.

Pools

Op de website kan je voetbalpools maken om met vrienden te voorspellen wie er gaat winnen. Gokbedrijven hoopten met de reclames dat mensen ook echt geld zouden inzetten op die voetbaluitslagen.

De verboden reclames zijn inmiddels weggehaald en misschien worden er nog boetes uitgedeeld. Ondanks dat het WK al ruim halverwege is, denkt de toezichthouder dat het goed is dat de reclames weg zijn. Want gokken op dit soort wedstrijden is populair.

Het toernooi duurt nog 2 weken, het is de spannendste fase van het WK. Het aantal mensen dat weddenschappen wil inzetten is hoog.

toezichthouder

De bedrijven zeggen dat ze niet wisten dat ze er geen reclame mochten maken.

Stelling

Rondom grote voetbalevenementen zoals het WK maken mensen veel weddenschappen met elkaar over de uitslagen. Soms gebeurt dat voor geld, soms gewoon voor de eer. Doe jij wel eens zo'n weddenschap met klasgenoten? Reageer op de stelling!

919
Ik wed wel eens op een voetbalwedstrijd.
Ja28.5%
Nee71.5%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken