Nieuwswekker: Top 2000 + Persoon van het Jaar

Goedemorgen! Klaar voor een nieuwe dag? In deze Nieuwswekker lees je alles wat je hebt gemist en wat je vandaag kunt verwachten.

Het weer

Er trekken eerst nog een aantal winterse buien over het land. Later breekt de zon soms door. Het wordt 3 tot 5 graden.

NOS

Dit heb je misschien gemist:

- De Oekraïense president Volodymyr Zelensky en de dapperheid van het Oekraïense volk zijn Persoon van het Jaar. Een belangrijk Amerikaans tijdschrift kiest ieder jaar iemand uit die het belangrijkst was in de wereld.

Volgens het blad is president Zelensky moedig en is hij een inspiratie voor Oekraïners. Aan het begin van de Russische invasie gaf de Oekraïense president een interview. Daarin zei hij dat het Amerikaanse en Britse leger hadden aangeboden om hem uit Oekraïne te redden. Maar dat wilde Zelensky niet. Hij zei toen: "Ik heb munitie nodig, geen lift".

De voorpagina van Time Magazine.
Time Magazine

Voor veel mensen hoort het helemaal bij de periode tussen kerst en Oud en Nieuw: De Top 2000. De afgelopen weken konden mensen stemmen op hun favoriete nummers, en nu is bekend welke nummers 't allerhoogst in de lijst staan.

Het nummer Bohemian Rhapsody van de band Queen. Dat lied staat dit jaar voor de negentiende keer op plek 1. Daar hebben we een stelling over:

834
Elke keer dezelfde winnaar is saai.
Eens84.4%
Oneens15.6%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

- In Utrecht heeft iemand gisteravond een ambulance gestolen. De medewerkers van de ambulance waren een patiënt aan het helpen. En toen ging iemand er met de ambulance vandoor. De dief reed ermee tegen een aantal geparkeerde auto's aan en werd daarna aangehouden.

De politie vraagt zich af wat de dief dacht toen die de ambulance stal. Voor de patiënt kon snel een andere ambulance geregeld worden.

Politie

Dit is vandaag in het nieuws:

- In Los Angeles in de Verenigde Staten worden vanavond de Game Awards uitgereikt. Er worden prijzen gegeven aan de beste games van het afgelopen jaar. De winnaars worden bepaald door een vakjury. Tijdens de awardshow worden ook nieuwe spellen onthuld.

Vorig jaar vielen deze games in de prijzen:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

- Komende zondag is het zover: Luna doet met haar nummer 'La Festa' mee aan de Europese finale van het Junior Songfestival in Armenië. Ze zal daar als eerste gaan zingen. Er wordt natuurlijk deze hele week al druk gerepeteerd. Hoe zijn die laatste voorbereidingen voor de grote finale? Luna vertelt het vanavond zelf in het Jeugdjournaal.

We gingen eerder al bij Luna langs met jullie vragen:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

En dan nog even dit...

Altijd al een keer willen slapen in de ananas van Spongebob? Of in een Barbiehuis? Het kan!

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.