Nieuwswekker: Paarse Vrijdag + Oranje tegen Argentinië

Goedemorgen op deze laatste dag van de schoolweek! Ook op de dag dat Oranje de kwartfinale speelt op het WK staat er weer een verse Nieuwswekker voor je klaar met het laatste nieuws.

Het weer

De dag begint mistig. Vooral aan zee kan de zon gaan schijnen, maar daar kan het ook nog gaan regenen. Ook slim om handschoenen en een muts mee te nemen, want het wordt 1 tot 3 graden.

Het weer van vrijdag 9 december
NOS Jeugdjournaal

Dit heb je misschien gemist:

- De politie heeft in Almere meer dan 400 kilo zwaar, illegaal vuurwerk gevonden. Het lag verstopt in een huis. Volgens de politie is het levensgevaarlijk om zoveel vuurwerk te hebben en in een huis te bewaren, omdat het zou kunnen ontploffen. Agenten gaan uitzoeken hoe mensen eraan zijn gekomen, en hebben al het vuurwerk meegenomen.

Volgens de politie gaat het om 427 kilo illegaal vuurwerk
Politie

Dit is vandaag in het nieuws:

- De spanning loopt op, want vanavond om 20:00 speelt het Nederlands elftal de kwartfinale op het WK tegen Argentinië. De opdracht van Oranje is simpel: ze moeten winnen, anders liggen ze uit het toernooi. En dat kan nog spannend worden, want Argentinië met Messi is een sterke tegenstander.

In deze video hoor je meer over Argentinië:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

- Heb jij iets paars aan vandaag? Het is Paarse Vrijdag, de dag waarop leerlingen en leraren naar school gaan in paarse kleren en de school ook helemaal paars is versierd. Dit doen ze om op te komen voor kinderen die bijvoorbeeld homoseksueel of transgender zijn. Met de paarse kleren willen kinderen laten zien dat het niet uitmaakt wie je bent en op wie je verliefd wordt.

- En in Amerika is een hotel geopend speciaal voor konijnen. Daar kunnen baasjes de dieren heen brengen, en ze worden dan extra verwend. Er is ontbijt op bed en ze worden voorgelezen.

Onze stelling gaat er vandaag over. Wat vind jij: verdienen huisdieren het om op vakantie te gaan?

875
Huisdieren verdienen ook een vakantie.
Eens81.8%
Oneens18.2%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

En dan nog even dit...

Dit zijn de grappigste dierenfoto's van het jaar: