Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Oranje in de kwartfinale: Hoe goed is Messi's Argentinië?

Nog drie wedstrijden winnen en Nederland is wereldkampioen. Dat klinkt simpel, maar is het niet. Om te beginnen moeten ze vanavond eerst winnen van Argentinië.

Bij die ploeg draait het allemaal om één man: Lionel Messi. Het is zijn laatste WK en ook zijn laatste kans om wereldkampioen te worden. Want dat lukte Messi nog nooit.

Spion van Oranje

Hoe kan de ploeg van Louis van Gaal de Argentijnen stoppen? En wat voor land is het eigenlijk? Tijdens het WK duikt onze 'Spion van Oranje' Lucas in de tegenstanders van het Nederlands elftal en praat je helemaal bij.

Land: Argentinië

FIFA-ranking: 3

Bijnaam: Albicelestes. Dat betekent wit-hemelsblauw, de kleuren van hun vlag en shirt.

Beste speler: Lionel Messi. Met zijn behendigheid passeert hij de ene na de andere speler.

Over het team: Argentinië begon slecht aan het toernooi. Ze verloren met 2-1 van Saudi-Arabië. Maar het gaat steeds beter. In de achtste finales versloegen ze Australië.

Prijzen: Argentinië werd al twee keer wereldkampioen: in 1978 en in 1986. In de finale van 1978 versloegen ze Nederland.

Het land: Argentinië is een enorm land. Er zijn dan ook veel verschillende soorten natuur. Zo vind je er tropisch regenwoud, maar ook grote ijsvlaktes. Er leven zelfs heel veel pinguïns.

EPA