Dit zijn de winnaars van de Game Awards

In de Verenigde Staten zijn de prijzen voor de beste games van het jaar uitgereikt. Er waren maar liefst 26 categorieën. Zo waren er prijzen voor het beste familiespel, het beste spel voor meerdere spelers (multiplayer) en het spel met de meeste stemmen van het publiek.

Avonturenspellen Elden Ring en God of War: Ragnarök wonnen de meeste prijzen. Samen wonnen ze er maar liefst 9. Maar er waren nog meer winnaars:

Splatoon 3 - Beste multiplayer-spel

Dit spel voor op de Nintendo Switch won de prijs voor het beste spel voor meerdere spelers. In Splatoon 3 proberen twee teams met een paintball-geweer het speelveld in hun kleur te verven.

Stray - Beste indie-spel

Goed nieuws voor katten-liefhebbers: het spel Stray won prijzen voor de beste indie game. Dat betekent dat het gemaakt is door een kleine groep mensen. In dit spel bestuur je een kat die moet ontsnappen uit een stad vol met robots. Het is te spelen op de Playstation en PC.

Mario + Rabbids Sparks of Hope - Beste strategiespel

In dit tactische Switch-spel moeten Mario en zijn vrienden samenwerken met een stel maffe konijnen om een slechterik te verslaan. Net als het vorige deel zit dit spel weer vol met puzzels en grappige karakters.

Kirby en de Vergeten Wereld - Beste familiespel

De prijs voor het beste spel voor de hele familie ging dit jaar naar Kirby. Het is het eerste Kirby-spel met een grote open wereld. In dit avonturenspel voor op de Switch moet Kirby zijn krachten gebruiken om te veranderen in allerlei vormen, zoals een auto, een snoepautomaat en een achtbaan.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom - Spel waar het meest naar uitgekeken wordt

Dit vervolg op Breath of the Wild komt pas volgend jaar uit, en daar kijken heel veel mensen naar uit. Daarom won dit spel deze prijs. Er is nog maar weinig bekend over Tears of the Kingdom, naast dat het zich voor een deel in de lucht afspeelt en dat het te spelen is op de Nintendo Switch.

Genshin Impact - Keuze van het publiek

Ook het publiek mocht stemmen op hun favoriete game. Die prijs ging naar het razend populaire actie-rollenspel Genshin Impact voor op de PC, PlayStation, en mobiele telefoon.

Arcane - Beste film of serie op basis van games

De Netflix-serie Arcane viel ook in de prijzen. Het speelt zich af in de wereld van League of Legends, en er zitten ook een hoop karakters uit dat spel in.

Wat is jouw favoriete game?

Deze stelling is gesloten