Schokkende uitslagen en protestacties: 5 bijzondere momenten dit WK

Na vier weken voetballen is het WK in Qatar afgelopen. En dus is het tijd om terug te blikken. Deze momenten zullen veel voetbalfans nog lang onthouden:

1. Saudi-Arabië verrast Argentinië

Wie had dat gedacht? Een van de topfavorieten (en nu finalist) Argentinië werd verslagen door Saudi-Arabië. De koning van het land was er zo blij mee dat hij iedereen een dag vrij gaf.

Vrije dag en gratis pretpark na winst Saudi-Arabië

2. Japanse fans ruimen stadion op

De fans van Japan kwamen dit toernooi positief in het nieuws! Na elke wedstrijd ruimden ze zelf hun troep op.

JINT Japanners ruimen op

3. Protest op het veld en tribune

Voor het WK was er al veel discussie over gastland Qatar. En ook tijdens het toernooi ging het vaak over de situatie in het land. Protestacties zoals de OneLove-armband werden verboden. Toch lieten voetballers, actievoerders en ministers van zich horen.

Man rent met regenboogvlag het veld op tijdens WK-wedstrijd

4. Noppert held van Oranje

Had jij voor het WK weleens van Andries Noppert gehoord? Maar weinig mensen hadden verwacht dat hij een van de beste spelers van Oranje zou zijn dit toernooi. De 'Toren van Joure' (dat is zijn bijnaam) stopte de ene na de andere bal.

Keeper Andries Noppert was een ster tijdens zijn eerste wedstrijd

5. Marokko haalt de halve finale

Fans van het Marokkaanse voetbalelftal hebben heel wat kunnen feesten de afgelopen weken. Hun ploeg schakelde eerste België, en daarna ook Spanje en Portugal uit. Een grote verrassing!

Marokko verslaat Portugal en gaat door naar halve finale WK