Argentinië wereldkampioen na superspannende finale!

Argentinië is wereldkampioen voetbal! In een heel spannende WK-finale versloegen ze Frankrijk na penalty's.

In de eerste helft was Argentinië veel beter dan Frankrijk. Ze hadden vaker de bal en kregen de grootste kansen. In de 23ste minuut kregen ze een megakans, namelijk een penalty. Messi scoorde: 1-0 dus. Niet veel later was het 2-0. Na een snelle aanval scoorde Ángel Di María.

Tweede helft

In de tweede helft ging Frankrijk beter spelen. En alles veranderde toen Frankrijk twee keer scoorde binnen twee minuten. Beide doelpunten werden gemaakt door Kylian Mbappé. Na 90 minuten stond het dus 2-2.

In de verlenging wist Messi opnieuw te scoren. Omdat Mbappé zijn derde van de wedstrijd maakte maakte, eindigde de verlenging alsnog gelijk: 3-3.

Penalty's

En dus kwamen er penalty's. Omdat de Argentijnen die een stuk beter namen dan de Fransen werden zij wereldkampioen!

En daarmee is Messi's missie geslaagd. Op zijn laatste WK voetbal deed Messi wat hem nooit eerder lukte: wereldkampioen worden!