Politie vindt 250.000 kilo illegaal vuurwerk in Duitsland

Politie vindt 250.000 kilo illegaal vuurwerk in Duitsland

De Nederlandse en Duitse politie hebben opnieuw in Duitsland een hele grote hoeveelheid zwaar vuurwerk in beslag genomen. Het gaat ongeveer om 250.000 kilo aan gevaarlijke, verboden knallers die bedoeld waren om illegaal in Nederland te verkopen.

Het vuurwerk werd net over de grens bij Enschede in bunkers gevonden. Er zijn twee mensen gearresteerd. Volgens de politie horen ze bij de grootste vuurwerk-criminelen van Nederland.

Vuurwerkvondst over de grens in Duitsland

De politie begon het onderzoek een jaar geleden, na een anonieme tip. Nu zijn er invallen gedaan op verschillende plekken in Nederland en in Duitsland.

Tweede grote vondst

Vorige maand deed de politie ook al zo'n mega-vondst vlakbij de grens. Dat was de grootste vondst ooit, ruim 350.000 kilo. Maar dat heeft niet met deze zaak te maken.

Zwaar illegaal vuurwerk mag in Nederland niet door mensen afgestoken worden, alleen tijdens speciale evenementen door professionals. Maar het gebeurt wel. En niet alleen rond de jaarwisseling, maar ook bij bijvoorbeeld voetbalrellen of bij het opblazen van geldautomaten.