Nieuwswekker: Ongeluk in het circus + Coronatest voor mensen uit China

Goedemorgen en leuk dat je de Nieuwswekker leest! We hebben al het nieuws weer voor je verzameld dus ga er maar lekker voor zitten.

Het weer

De dag begint droog met af en toe zon. Later in de middag is er in het zuidwesten wat regen. De wind is minder hard dan gisteren en het wordt tussen de 10 tot 13 graden.

Dit heb je misschien gemist:

- Een acrobaat is gisteravond van grote hoogte naar beneden gevallen tijdens een circus-optreden in Haarlem. De artiest deed een truc met een groot ronddraaiend rad, maar dit ging mis.

De man is na zijn ongeluk meteen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens het circus is hij buiten levensgevaar.

- In de Amerikaanse staat Californië is de noodtoestand uitgeroepen vanwege een grote winterstorm. Er wordt veel regen, wind en sneeuw verwacht.

De mensen van Californië zijn opgeroepen om voor zeker drie dagen eten en drinken te kopen, voor de zekerheid. Waarschijnlijk wordt de storm vanaf vanavond minder sterk.

Dit is vandaag in het nieuws:

- Steeds meer landen verplichten mensen uit China om een coronatest te laten zien als ze het land binnen willen komen. Ook in de Verenigde Staten, Canada en Australië is dat vanaf vandaag verplicht.

Sinds vorige maand is het aantal corona-besmettingen in China enorm gestegen. Wat er aan de hand is hoor je in deze video:

Veel corona-besmettingen in China, wat is er aan de hand?

- Het begin van het nieuwe jaar is altijd een tijd om vooruit te kijken. Wat kun je verwachten van 2023? Daar duiken we deze week in. Vandaag gaan we het hebben over films. Naar welke films kan je dit jaar uitkijken? Het antwoord hoor je vanavond in het Jeugdjournaal.

Gisteren keken we al naar de mode van 2023:

Dit worden de modetrends van 2023

En dan nog even dit...

Steel je een auto, rijd je hem daarna meteen in de prak. Dubbel dom dus!

Dief steelt auto en rijdt 'm de afgrond in