Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Slimme camera moet olifanten en mensen beschermen

Olifanten die al het eten opeten en veel dingen kapot maken. Daar hebben mensen in het land Gabon in Afrika de laatste jaren veel last van. Een Nederlands bedrijf komt met een oplossing: 's werelds eerste slimme wildcamera die de mensen en de olifanten voor elkaar moet beschermen.

De slimme camera's kunnen herkennen wanneer er een olifant langsloopt. Dan stuurt de camera een seintje naar de mensen. Die kunnen dan op tijd hun eten weghalen of de olifant wegjagen door bijvoorbeeld lawaai te maken.

Het leefgebied van de olifant wordt steeds kleiner. Daarom komen ze vaak in de buurt van dorpen om te kijken of ze daar eten kunnen vinden. Maar dat is slecht nieuws voor de mensen die er wonen.

We gaan bijna dood van de honger, door de olifanten. Ze eten alles op.

inwoner van het dorp

Met de slimme camera's kunnen ook stropers worden opgespoord. Dat zijn mensen die op dieren als olifanten jagen, bijvoorbeeld voor hun slagtanden.

De makers van de camera hopen dat ze hem ook in andere landen kunnen ophangen. Want olifanten zijn een bedreigde diersoort.

Bekijk ook