Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Meestgezochte maffiabaas van Italië na 30 jaar opgepakt

De grootste maffiabaas van Italië is opgepakt. Hij was 30 jaar lang op de vlucht. Nu heeft de politie hem eindelijk gevonden en gearresteerd.

Zijn naam is Matteo Messina Denaro en hij wordt gezien als dé leider van de maffia 'Costra Nostra' op het Italiaanse eiland Sicilië. De leden van deze organisatie verdienen geld met criminele dingen, zoals wapens en drugs. Ze hebben veel macht.

Messina Denaro stond bovenaan de opsporingslijst van de Italiaanse politie. Hij kreeg in de jaren '90 een levenslange straf opgelegd voor zijn rol bij tientallen moorden. Maar omdat hij daarna vluchtte, heeft hij nooit in de gevangenis gezeten. Dat hij nu is opgepakt noemt de Italiaanse premier dan ook een grote overwinning.

Messina Denaro werd gearresteerd in een privé ziekenhuis. Daar zou hij al een jaar behandeld worden voor de ziekte kanker. Toen hij in een zwart busje werd weggevoerd, klonk er applaus van omstanders. Daarna is hij naar een geheime locatie overgebracht.

EPA

Bekijk ook