Man opgepakt die honderden meisjes bedreigde met naaktfoto's

Man opgepakt die honderden meisjes bedreigde met naaktfoto's

Heftig nieuws: de politie heeft een man opgepakt omdat hij jarenlang probeerde naaktfoto's en filmpjes van meisjes te krijgen. En hij dreigde die foto's online te zetten als ze niet nóg meer foto's zouden sturen.

100 meisjes

Zeker honderd meisjes zijn slachtoffer van hem geworden. Er is een heel groot politieonderzoek gestart. Dit onderzoek naar het online misbruiken van foto's is één van de grootste ooit in Nederland.

De man kwam vooral via Snapchat en Instagram in contact met de meisjes.

Dan zegt iemand 'als jij niet doet wat ik zeg, dan ga ik iets naars doen.' En in dit geval is het als jij niet doet wat ik zeg, dan ga ik jouw naaktfoto versturen naar andere mensen.
hulporganisatie HelpWanted

Als je hiermee te maken hebt, is het volgens hulporganisatie HelpWanted belangrijk om met iemand te praten. Bijvoorbeeld je ouders, een andere volwassene, of een hulporganisatie. Zij kunnen je dan verder helpen.

Het allerbelangrijkste is dat je hier niet alleen mee rond blijft lopen. Want het is heftig wat je overkomt en dat is niet iets dat je alleen moet oplossen.
hulporganisatie HelpWanted

In 2021 kreeg HelpWanted ruim 2500 vragen van mensen die over dit soort dingen wilden praten. Meer dan de helft daarvan waren jongens. Het overkomt dus meisjes én jongens.