Kok vindt parel in oester: 'Nog nooit meegemaakt!'

Een grote verrassing voor chefkok Marco uit Amersfoort. Hij opende tijdens het koken een oester, en daar zat een parel in! De kans dat dit gebeurt is heel klein: één op de 15.000. Een zeldzame vondst dus.

Al 32 jaar werkt Marco in zijn keuken met oesters. Maar dit had hij nog nooit meegemaakt.

Ik dacht eerst dat het een gezwelletje was. Daarna kwam ik erachter wat het écht was: ‘Huh, een parel!’
chefkok Marco Blok

Hoeveel de parel waard is weet hij niet. De waarde hangt af van de vorm en de grootte. Hoe ronder en groter, hoe meer de parel waard is. Ook de glans is belangrijk. Een perfecte, glanzende parel kan zo 30.000 euro opleveren. Maar een kleine parel is vaak maar 10 euro waard.

De kok is hoe dan ook heel blij met zijn bijzondere vondst en wil de parel waarschijnlijk gaan verwerken in een sieraad.