Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Belangrijkste toeristische plek in Peru dicht door protesten

De regering van Peru heeft 'Machu Picchu' gesloten. Dat is de belangrijkste toeristische attractie van het land. Het is namelijk al een paar weken erg onrustig in Peru. Er wordt gedemonstreerd tegen de regering en daar wordt ook veel geweld bij gebruikt.

De Peruaanse regering wil toeristen beschermen tegen dat geweld. Elk jaar gaan er ruim een miljoen mensen naar de toeristische plek, maar door de onrust is het er niet meer veilig.

Machu Picchu is een oude stad van de Inca's midden in de bergen van het Zuid-Amerikaanse land Peru. De stad ligt op 2.400 meter hoogte en zou bijna 600 jaar geleden zijn gebouwd. Nu staat het vol met ruïnes.

De oude stad in Peru is een van de zeven wereldwonderen. Dat zijn de meest bijzondere gebouwen die ooit door mensen zijn gemaakt. Ook de Chinese Muur en het Colosseum in Rome staan erop.

Mensen in Peru protesteren, omdat de oude president eind vorig jaar is afgezet en gearresteerd. Ze zijn het daar niet mee eens. Ze willen dat de nieuwe president vertrekt en de oud-president wordt vrijgelaten uit de gevangenis.

Toeristen vast

Door de plotselinge sluiting van de toeristische plek zaten veel toeristen vast in het dorp ernaast. Volgens de regering konden de bezoekers niet weg, omdat de spoorlijn in het dorp is beschadigd door demonstranten.

Hoe lang Machu Picchu gesloten blijft is niet bekend. De Nederlandse regering raadt het mensen af om naar Peru te reizen.