Nieuwswekker: Presentatie coach Koeman + Meer natuurbranden

Goedemorgen! Tijd om de week weer te beginnen met het laatste nieuws en natuurlijk...

Het weer

Het is een grijze dag met veel bewolking. Wel blijft het de hele dag droog. Het wordt 2 of 3 graden.

Het weer van maandag 23 januari
NOS Jeugdjournaal

Dit heb je misschien gemist:

- De twee rivalen Feyenoord en Ajax speelden gisteren tegen elkaar. De wedstrijd eindigde in 1-1. In het stadion zaten vanwege de veiligheid alleen fans van Feyenoord. De spelers van Ajax kwamen niet met de Ajax-bus, maar met een bus waar normaal alleen toeristen in zitten. Op die manier kwamen ze veilig het stadion in.

- Bij veel bibliotheken hoef je geen boete meer te betalen als je een boek te laat inlevert. Bij sommige bibliotheken hoeven alleen kinderen geen boete te betalen. Bibliotheken stoppen met de boetes, omdat ze zeggen dat mensen meestal toch netjes de boeken terugbrengen. Als dat een paar dagen te laat is, is dat niet zo erg.

Dit is vandaag in het nieuws:

- Vanaf vandaag gaan 1000 scholen door het hele land afval scheiden. De scholen krijgen nieuwe prullenbakken om dat te kunnen doen, zowel in de klas als op het schoolplein. Ook op basisschool de Schatkaart in Pijnacker gaan ze ermee aan de slag. Je ziet het vanavond in het Jeugdjournaal.

- Ronald Koeman wordt officieel gepresenteerd als de nieuwe trainer van Oranje. Dat is een baan die hij al goed kent. In 2018 was hij namelijk ook al de bondscoach. Veel mensen zijn daarom benieuwd hoe hij het nu gaat doen.

ANP

Denk jij dat hij een goede bondscoach wordt?

725
Ronald Koeman wordt een goede bondscoach voor Oranje.
Eens62.6%
Oneens37.4%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

- Natuurbranden in Nederland zullen steeds vaker voorkomen in de toekomst. Dat zeggen weer-deskundigen van het KNMI. Doordat het klimaat opwarmt en droger wordt, kunnen bomen en planten sneller in brand vliegen. De onderzoekers roepen gemeenten en provincies daarom op om na te denken over hoe ze dit soort branden kunnen voorkomen.

De brandweer in actie bij de grote brand in natuurgebied De Peel, afgelopen zomer
ANP

En dan nog even dit...

De 11-jarige Campbell ving wel iets heel bijzonders tijdens een dagje vissen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.