Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ronald Koeman begint als bondscoach: 'Een knuffel hoort erbij'

Ronald Koeman is officieel gepresenteerd als nieuwe bondscoach van Oranje. Hij kent die baan al goed, want van 2018 tot halverwege 2020 was hij ook al bondscoach.

Het ging toen behoorlijk goed met Oranje. Zo haalde het Nederlands elftal de finale van de UEFA Nations League in 2019. Ook plaatste Nederland zich dankzij hem voor het EK.

FC Barcelona

Toch stopte Koeman ermee, omdat hij bij FC Barcelona ging werken. Dat was zijn grote droom. Maar bij FC Barcelona ging het niet zo goed en daarom werd hij in 2021 ontslagen.

Nu komt hij dus weer terug en volgt hij Louis van Gaal op als bondcoach. Veel mensen zijn benieuwd hoe Koeman het gaat doen. Hoe denk jij daarover?

725
Ronald Koeman wordt een goede bondscoach voor Oranje.
Eens62.6%
Oneens37.4%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Koeman werd vandaag gepresenteerd tijdens een persconferentie. Evita mocht daar een vraag stellen voor het Jeugdjournaal:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Koeman is eerder trainer geweest van Vitesse, Ajax en PSV. Hij was vroeger zelf ook een goede voetballer en zat onder meer bij Ajax en het Nederlands elftal. Toen hij in 1988 bij Oranje voetbalde, werd Nederland Europees Kampioen.