Nieuwswekker: Prijzen voor streetart + Zilver bij paraskiën

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws van deze dag weer voor je klaargezet.

Het weer

's Ochtends is het nog bewolkt, maar 's middag gaat de zon lekker schijnen. Het blijft wel koud: tussen de 1 en 3 graden.

Het weer van 24 januari

Dit heb je misschien gemist:

- Nederland is klaar op het WK handbal. De mannen verloren gisteren met 30-32 van Servië. Voor de wedstrijd begon was al duidelijk dat ze niet door zouden gaan. Maar de mannen hoopten natuurlijk toch te winnen. Dat lukte niet. Oranje is uiteindelijk 14e geworden.

- Zitskiër Jeroen Kampschreur heeft zilver gewonnen op het WK paraskiën. Hij was net 0,01 seconde langzamer dan de Japanner Taiiki Morii. De Noor Jasper Pedersen werd derde.

Jeroen Kampschreur

Dit is vandaag in het nieuws:

- Welke films winnen dit jaar een Oscar? Vandaag worden de genomineerden bedenkgemaakt. De Oscars zijn de belangrijkste filmprijzen ter wereld. De Nederlandse animatiefilm Knor maakt een kleine kans op een nominatie voor de prijs voor 'Beste lange animatiefilm'. De filmprijzen worden op 12 maart uitgereikt in Los Angeles.

- Kijk jij graag naar vette muurschilderingen? De mooiste streetart ter wereld maakt kans op een prijs. Via de app Streetart Cities kunnen mensen stemmen op hun favoriete muurschildering. Over een week worden de winnaars bekend. Hieronder zie je een paar van de genomineerden:

Wat vind jij van dit soort kunstwerken?

Streetart (muurschilderingen) maakt de buurt mooier.

12.396 stemmen

Deze stelling is gesloten

78% 9.685 stemmen

21% 2.711 stemmen

En dan nog even dit...

Atheer uit Jemen is 17 en kan heel goed boogschieten. En dat terwijl meisjes uit haar land bijna nooit kunnen sporten.

Atheer is boogschutter in Jemen: 'Moeilijk om hier sporter te zijn'