Nieuwswekker: Middelbare school kiezen + Trump weer op Insta

Goedemorgen! Wat is er vannacht allemaal gebeurd? En wat gaat er vandaag nog gebeuren? De antwoorden vind je in deze Nieuwswekker. We beginnen zoals altijd met:

Het weer

Wolken en zon wisselen elkaar af. Er kan ook wat regen vallen en in het zuiden wat natte sneeuw. Het wordt 4 tot 8 graden.

Dit heb je misschien gemist:

- Pas op als je zo op de fiets stapt, het kan glad zijn! Vooral in Brabant, Gelderland en Limburg zijn de wegen glibberig. Daar geldt voorlopig code oranje. Vannacht zijn er al tientallen ongelukken gebeurd.

- Er is gisteren veel gevoetbald in de Eredivisie. Hier zijn de uitslagen: Feyenoord won met 2-0 van NEC. Bij de wedstrijd FC Utrecht tegen Excelsior werd het 1-0. Fortuna Sittard was te sterk voor sc Heerenveen: het werd 2-0. Vitesse en FC Twente speelden gelijk, het werd 2-2. AZ deed het goed, ze wonnen met 4-1 van Go Ahead Eagles.

- Na twee jaar mag Donald Trump weer op Facebook en Instagram. De oud-president van Amerika werd geschorst van deze platformen nadat hij berichten had gepost die mensen aanzetten tot geweld. Trump-aanhangers bestormden daarna een belangrijk regeringsgebouw.

De komende weken mag Trump zijn accounts dus weer gebruiken. Volgens het bedrijf achter de platformen moeten mensen kunnen horen wat politici te zeggen hebben. Wel zal er extra op Trump gelet worden.

Donald Trump

Dit is vandaag in het nieuws:

- Hou jij van lezen? In Nederland werden in 2022 ruim 43 miljoen boeken verkocht. Dat is iets meer dan het jaar ervoor. Vooral Engelstalige boeken waren populair.

- Het is een belangrijke keuze als je in groep 8 zit: de middelbare school waar je volgend jaar naartoe gaat. Om een goede keuze te maken gaan veel kinderen naar open dagen. Maar waar moet je eigenlijk op letten? En hoe maak je nou de beste keuze? Wij praten erover met achtstegroepers.

En wij zijn ook benieuwd waar jij op let bij het kiezen van een middelbare school. Laat het weten in de reacties!

Waar let jij op bij het kiezen van een middelbare school?

Deze stelling is gesloten

- De Nederlandse hockeymannen zijn lekker bezig op het WK. Ze wonnen gisteren in de kwartfinale met 5-1 van Zuid-Korea. Vrijdag staat de halve finale op het programma. Dan speelt Nederland tegen België.

En dan nog even dit:

Molly vond een enorme haaientand van wel 15 miljoen jaar oud.

Molly vindt enorme haaientand van 15 miljoen jaar oud