12-jarige toch niet genomineerd voor 'slechtste actrice'-prijs

12-jarige toch niet genomineerd voor 'slechtste actrice'-prijs

De 12-jarige actrice Ryan Kiera Armstrong werd deze week genomineerd voor een filmprijs: de Razzies. Hartstikke leuk, zou je denken. Maar het is een prijs voor de slechtste acteurs. Veel mensen vonden het zielig voor de jonge Ryan. De nominatie is dus ingetrokken.

Ze kreeg de nominatie voor haar rol in de film Firestarter. Daarin speelt ze een meisje dat met haar superkrachten dingen in brand kan steken.

Veel mensen hadden kritiek op de Razzies, omdat ze zo'n jong iemand hadden genomineerd. De 11-jarige film-acteur Julian Hilliard, bekend van Doctor Strange, nam het op Twitter voor Ryan op.

De Razzies zijn al gemeen, maar een kind nomineren is echt verkeerd. Waarom zou je een kind het risico laten lopen op pesten of erger? Dat moet beter.
Julian Hilliard

Het is niet de eerste keer dat een kind werd genomineerd voor deze prijs. In 1999 stopte een 10-jarige acteur uit een Star Wars-film zelfs met acteren omdat hij zoveel gepest werd na zijn nominatie.

De organisatie van de Razzies heeft sorry gezegd, en heeft Ryan van de lijst gehaald. Ook kunnen er voortaan geen mensen onder de 18 meer genomineerd worden.