Nieuwswekker: Winnaars Zapp Awards + Herdenking van de Holocaust

Goedemorgen! Is het voor jou zondag uitslaapdag? Of ben je juist vroeg wakker? Je bent weer helemaal op de hoogte met de Nieuwswekker.

Het weer

Het wordt een grijze dag met veel wolken en af en toe een buitje. Er staat behoorlijk veel wind en het wordt tussen de 4 en 7 graden.

Het weer van 29 januari

Dit heb je misschien gemist:

- Het Klokhuis is de grote winnaar van de Zapp Awards! Kinderen konden stemmen op hun favoriete programma en dat is heel veel gedaan. Het programma won van Brugklas en De regels van Floor. De makers van het programma zijn superblij dat ze de prijs hebben gewonnen. Ze schrijven op Instagram dat ze nog veel meer mooie afleveringen willen maken.

Het Klokhuis wint Zapp Awards

- Bij het klimaatprotest gisteren in Den Haag zijn uiteindelijk honderden actievoerders aangehouden. De demonstratie was op een grote weg, en dat mag niet. We maakten daar gisteren deze video over:

Klimaat-activisten blokkeren grote weg in Den Haag

Dit is vandaag in het nieuws:

- Vandaag wordt wereldwijd de Holocaust herdacht. Tijdens de Holocaust werden zes miljoen mensen vermoord; de meesten van hen waren Joods. Het gebeurde vlak voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Amsterdam is ook een herdenking en daar zijn ook kinderen bij. Vanavond zie je er meer over.

- Sil ging met al jullie vragen naar Keet Oldenbeuving! Keet is een van de beste Nederlandse skateboarders. Ze is Nederlands kampioen en in 2021 mocht ze voor Nederland naar de Olympische Spelen! Je ziet het interview vanavond.

Keet Oldenbeuving en verslaggever Sil

En dan nog even dit:

Bij voetbalclub Unitas'30 in Etten-Leur waren ze het gescheld langs de lijn helemaal zat. Als iemand toch nog met kanker scheldt, krijgt diegene een rode kaart.

Bij deze voetbalclub krijg je een rode kaart als je met kanker scheldt