Nieuwswekker: Op schoolreis op de fiets + Uitslag tuinvogeltelling

Goedemorgen! Zin om weer aan een nieuwe schoolweek te beginnen? Je bent weer helemaal bij met deze Nieuwswekker.

Het weer

Het is een beetje van alles wat. Er is zon, maar ook regen en hagel. En het gaat behoorlijk hard waaien, vooral op de Waddeneilanden.

Het weer van maandag 30 januari

Dit heb je misschien gemist:

- Het hele weekend konden mensen meedoen met de tuinvogeltelling. Nu is duidelijk welke vogels het vaakst geteld zijn. Op nummer 1 staat de huismus. Op de tweede plek de koolmees en op de derde plek de pimpelmees.

Gisteren ging Joanke met Hanne Tersmette van de Vogelbescherming op zoek naar vogels:

Welke vogels zitten er in jouw tuin of balkon?

- Een beer in de Verenigde Staten vindt het heel leuk om op de foto te gaan. Het dier loopt heel vaak langs een wildcamera en maakt dan de hele tijd selfies. De beer vindt de camera waarschijnlijk heel erg interessant.

De beer maakte al meer dan 100 van dit soort selfies

We zijn benieuwd: vind jij het leuk om op de foto te gaan?

Ga jij graag op de foto?

15.701 stemmen

Deze stelling is gesloten

49% 7.741 stemmen

50% 7.960 stemmen

Dit is vandaag in het nieuws:

- Ga jij op schoolreis met jouw klas? Grote kans dat het dit jaar anders gaat dan andere jaren. Veel scholen hebben de schoolreisjes aan moeten passen, omdat alles de laatste tijd duurder is geworden. Daarom gaan scholen bijvoorbeeld niet meer naar een pretpark, maar naar een speeltuin. En ze gaan niet met de bus, maar op de fiets! Vanavond zie je daar meer over.

- Veel kinderen op Bonaire hebben last van verveling. Ze kunnen bijvoorbeeld niet op een sportclub of vereniging. Dat komt doordat veel mensen op Bonaire niet zoveel geld hebben. Ook moeten sommige ouders overdag én 's avonds werken om genoeg geld te hebben. Een organisatie probeert daarom zoveel mogelijk leuke dingen te doen met kinderen. Vanavond zie je hoe dat gaat.

En dan nog even dit:

Heb je het interview met skateboarder Keet al gezien? Ze vertelt over haar schoenen-collectie en doet een vette trick samen met Sil!

Keet Oldenbeuving over skateboarden, pesten en de Olympische Spelen