Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Gezocht: Piepklein maar levensgevaarlijk buisje in Australië

Het is net als een speld zoeken in een hooiberg. In Australië zijn honderden mensen al dagen op zoek naar een buisje van 8 millimeter. De capsule is piepklein, maar zit vol met gevaarlijke giftige stoffen. Daarom moet het buisje zo snel mogelijk gevonden worden.

Zo ziet de capsule eruit, veel kleiner dan een euromunt:

Zo ziet het buisje dat gezocht wordt eruit, nog kleiner dan een munt.
Government of Western Australia

Het buisje viel waarschijnlijk van een vrachtwagen en is sindsdien spoorloos. De route die de vrachtwagen reed is namelijk behoorlijk lang: zo'n 1.400 kilometer. Dat is ongeveer net zo lang als een ritje van Utrecht naar Zuid-Frankrijk. Dat hele gebied wordt nu doorzocht.

Brandwonden

Het giftige buisje wordt normaal gesproken gebruikt in de mijnbouw. Wie de capsule oppakt kan meteen brandwonden oplopen.

De Australische hulpdiensten roepen mensen op niet te dichtbij te komen als ze het buisje zien. Met speciale zoekapparatuur hopen de hulpdiensten het buisje zo snel mogelijk veilig te kunnen opbergen.