Nieuwswekker: Messi heeft spijt + Prinses Beatrix jarig

Goedemorgen! Pak je ontbijtje erbij, we hebben het nieuws weer voor je verzameld.

Het weer

Aan het begin van de dag regent het, maar in de middag gaat de zon schijnen. Het waait nog steeds hard en wordt tussen 7 en 9 graden.

NOS

Dit heb je misschien gemist:

- Messi is niet trots op zijn gedrag tijdens de WK-wedstrijd tegen Nederland. Hij zei dat de spanning heel erg hoog was. In de kwartfinale won Argentinië na penalty's. Tijdens de wedstrijd was er veel ruzie. Messi heeft spijt van het handgebaar dat hij maakte richting de Nederlandse trainer Louis van Gaal. "Het was niet iets waar ik van tevoren over had nagedacht, het kwam precies zo uit. Ik vind het niet leuk wat ik heb gedaan", vertelde Messi.

Veel Nederlanders waren boos op Messi na de WK-wedstrijd. Hoe is dat nu bij jou?

2618
Ben je (nog steeds) boos op Messi?
Ja68.4%
Nee31.6%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken
Lionel Messi met zijn oorgebaar in de richting van de bank van het Nederlands elftal
EPA

- Stel je voor: je zit dertien uur lang in een vliegtuig. En vervolgens kom je aan op precies dezelfde plek als vanwaar je vertrok! Het overkwam passagiers van een vliegtuig dat van Dubai naar Auckland in Nieuw-Zeeland zou vliegen. Halverwege de vlucht moest het vliegtuig omkeren. In Auckland was namelijk zoveel regen gevallen, dat het niet veilig was om te landen. De passagiers waren zo na een vlucht van dertien uur weer terug bij af.

- In museum de Hermitage in Amsterdam hangt sinds gisteren een heel klein, bijzonder schilderijtje. Het is bijna 400 jaar oud en staat bekend als het kleinste schilderij dat de schilder Rembrandt van Rijn ooit heeft gemaakt. Het schilderij heet 'Buste van een bebaarde oude man' en het is ongeveer net zo groot als twee smartphones naast elkaar.

Het kunstwerk de Buste, geschilderd door kunstenaar Rembrandt van Rijn, wordt uitgepakt door museum Hermitage.
ANP

Dit is vandaag in het nieuws:

- Prinses Beatrix is jarig! Ze wordt vandaag 85 jaar. Prinses Beatrix is de moeder van koning Willem-Alexander en de oma van de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane. Of prinses Beatrix een feestje viert, is niet bekend.

- Dit is de laatste dag dat voetbalclubs spelers mogen kopen en verkopen. Dat mag alleen in de zomer en in januari. In deze video leggen we er meer over uit en zie je een paar opvallende wisselingen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

- De achtjarige Robyn vond afgelopen weekend in het bos een enorme schat. Achter een boom, diep in het bos, lagen een aantal kistjes met daarin juwelen, zilveren bekers, koninklijke onderscheidingen en papieren. Waarschijnlijk zijn de spullen gestolen en door iemand verstopt. De politie is op zoek naar de eigenaar en ondertussen mag Robyn thuis de spullen bewaren. Ze vertelt er vanavond over in het Jeugdjournaal.

En dan nog even dit:

Het is net als een speld zoeken in een hooiberg. In Australië zijn honderden mensen al dagen op zoek naar een piepklein buisje van 8 millimeter met gevaarlijke stoffen erin!

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.