Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

MrBeast zorgt dat 1000 slechtzienden weer kunnen zien

YouTuber MrBeast heeft iets superliefs gedaan. Hij heeft voor 1000 mensen een oogoperatie betaald en geregeld. Daardoor kunnen ze weer goed zien. Sommige mensen waren al jarenlang blind.

Het gaat om de aandoening 'staar'. Daarbij is de lens in je oog wazig, en kun je niet goed zien. Met een operatie kan de wazige lens vervangen worden door een kunstlens.

Zo'n operatie duurt maar 10 minuten en is niet ingewikkeld. Maar veel Amerikanen kunnen dit niet betalen omdat ze er niet voor verzekerd zijn.

Nooit verwacht

Veel mensen die de operatie krijgen, reageren heel emotioneel. Sommigen hadden niet verwacht dat ze ooit weer konden zien.

Ik kan opeens je gezicht zien. Dat is bizar.

Eén van de patiënten

En dat is niet het enige: sommige mensen krijgen een extra cadeau. Zo geeft MrBeast een paar mensen duizenden dollars en krijgt een jongen zelfs een dure auto.

Goed doel

MrBeast komt wel vaker in het nieuws met zijn lieve acties. Zo plantte hij in 2019 maar liefst 20 miljoen bomen. Goed voor de wereld, maar ook goed voor hemzelf. Hij verdient met zijn video's behoorlijk veel geld.

Bekijk ook