Nieuwswekker: Planten in de klas + Groene komeet

Welkom in de Nieuwswekker met het laatste nieuws en natuurlijk het weer. Het is vandaag op veel plekken bewolkt en er valt motregen. Er staat minder wind dan de afgelopen dagen en met zo'n 9 graden is het best zacht voor de tijd van het jaar.

Dit heb je misschien gemist:

- De Britse koning Charles komt niet op het Australische briefje van 5 dollar te staan. Normaal gesproken staat de Britse koning of koningin altijd op het biljet, maar nu komt er een nieuw ontwerp dat te maken heeft met de Aboriginals, de eerste inwoners van Australië.

- Heb jij de groene komeet gezien? Hij vloog vannacht dicht langs de aarde, en was zelfs zonder telescoop te zien. Al moest je wel goed kijken, omdat het erg bewolkt was.

De komeet is heel zeldzaam: de laatste keer dat hij langs de aarde vloog was wel 50.000 jaar geleden. Mocht je de komeet nog willen zien, ben je nog niet te laat. Volgens onderzoekers blijft hij de komende dagen ook nog zichtbaar.

Dit is vandaag in het nieuws:

- In de Verenigde Staten gaat een bosmarmot vandaag voorspellen wat voor weer het wordt. Klinkt misschien niet heel interessant, maar in Amerika is het altijd een groot moment. Er komen duizenden mensen en veel cameraploegen langs om het mee te maken.

- Hebben jullie planten in de klas? Vandaag zie je groep 7-8 van de Fridtjof Nansen School in het Jeugdjournaal. De kinderen daar hebben een klas vol planten en zorgen er goed voor.

Planten in de klas zijn leuk.

15.448 stemmen

Deze stelling is gesloten

80% 12.488 stemmen

19% 2.960 stemmen

En dan nog even dit:

Gefeliciteerd! De zoekmachine voor gifjes bestaan 10 jaar. Evita ging op zoek naar het verhaal achter de bewegende plaatjes:

Giphy bestaat 10 jaar: Wat is jouw lievelings-gifje?